Neola Medical AB (publ) har blivit antagna till Business Swedens tillväxtprogram för internationalisering och uppskalning av Sveriges främsta tech-bolag.

Inom Catalyst-programmet hjälper Business Sweden de topp tio procenten av svenska tech-bolag att skala sin verksamhet globalt med stöd av mentorer och rådgivare. Under programmet kommer Neola Medical att få stöd i utvecklingen av bolagets marknadsstrategi inför lanseringen av sin medicintekniska produkt för kontinuerlig lungmonitorering, NEOLA®, på den för bolaget viktigaste marknaden, USA. Neola Medical kommer även att få tillgång till ett unikt globalt nätverk samt lokala rådgivare på den amerikanska marknaden.

”Detta är ytterligare ett kvitto på hur omvärlden tolkar vår innovationsgrad, nämligen som ett av Sveriges topp 10% tech-bolag. Vi ser fram emot att intensifiera arbetet med vår amerikanska marknadsstrategi under hösten tillsammans med Business Sweden efter återkopplingen på vår presubmission till FDA”, säger VD Hanna Sjöström.

Läs hela pressmeddelandet här: Pressmeddelande