Våra studier

University College Cork

Tyndall National Institute vid University College Cork i Irland (UCC) har skaffat ett Neola®-system från Neola Medical AB (publ) och startat en stor studie på nyfödda spädbarn vid forskningsanläggningen vid Cork University Maternity Hospital. Denna studie genomförs i samarbete med The Irish Centre for Maternal and Child Health Research (INFANT) vid UCC.

Studien som UCC initierade är planerad att omfatta cirka 200 spädbarn, med början på friska nyfödda och sedan med nyfödda med olika typer av andningsproblem och med spädbarn inom olika viktklasser. Mer exakt kommer studien att utvärdera placeringen av proberna på olika områden på spädbarnens bröst. Studiens huvudutredare är professor Eugene Dempsey, Horgan ordförande i neonatologi, INFANT Centre, University College Cork (UCC), med stöd av BioPhotonics-teamet på Tyndall.

 

För första gången har Neola® levererats till kund! Vår kund på INFANT Center, Cork University Hospital, har nu fått Neola® och vårt team på Neola Medical genomförde en framgångsrik installation och utbildning med sjukvårdspersonal på NICU. Nu ser vi fram emot resultaten av den kliniska studien på nyfödda spädbarn ledd av prof. Eugene Dempsey och forskarassistent Jurate Panaviene som startade i slutet av 2021.

 

Den 25 april 2022 presenterade den kliniska forskaren och neonatologen Jurate Panaviene resultat och slutsatser från de första 50 nyfödda spädbarnen som deltar i den pågående kliniska studien NIOMI (Non-Invasive Lung Oxygen Monitoring in Term Infants) vid OPTICA Biophotonic Congress: Biomedical Optics i Florida, USA. I studien används Neola Medicals medicintekniska utrustning Neola®. Läs pressmeddelandet om detta här.

Forskningsarbete på Neola Medical

Som en del av utvecklingsprocessen på Neola Medical genomförs interna användbarhets- och prestationsstudier med sjuksköterskor, neonatologer, dockor och med djurmodeller för att säkerställa prestanda, säkerhet och användbarhet.

För Investerare

Vi är på en resa för att revolutionera neonatal intensivvård
Läs mer om att investera i Neola Medical