Ett av tio barn föds för tidigt, vilket är så många som 15 miljoner barn om året. Från födseln är en stor del av dessa barn beroende av intensivvård för att överleva, och vi på Neola Medical arbetar för att ge för tidigt födda barn en bättre start i livet. Den 17 november är det Världsprematurdagen och i en ny artikel uppmärksammar även BioStock denna viktiga dag och några av de svenska life science bolag som bidrar till att för tidigt födda barn kan få en bättre start i livet. Däribland omnämns Neola Medical och den medicintekniska produkten Neola®, en lungmonitor som har potential att uppgradera vården av den här känsliga patientgruppen.

Den 17 november är det Världsprematurdagen och vi tänker extra på de 15 miljoner barn som föds för tidigt varje år. I en intervju med Dr. Pontus Johansson, neonatalintensivvårdsläkare, i Direkt Studios berättar han mer om för tidigt födda barn och vad nya innovationer som Neola® kan innebära för vården.

Se intervjun med Dr. Pontus Johansson här

I en ny artikel uppmärksammar även BioStock den här viktiga dagen: ”För tidiga födslar är den ledande dödsorsaken globalt för barn under fem år. Varje år föds var tionde barn – cirka 15 miljoner barn – för tidigt världen över. Den 17 november infaller Världsprematurdagen – en dag som uppmärksammar och ökar medvetenheten om för tidigt födda barn. BioStock uppmärksammar några av den svenska life science-branschens bidrag till att prematura barn får en bättre start på livet. Tack vare medicinsk teknik och förbättrad neonatalvård har idag prematura barn mycket goda chanser till att överleva.”

Läs BioStocks artikel här: Världsprematurdagen 17 november

Läs mer om Neola® och hur vi kan hjälpa till att uppgradera vården av för tidigt födda barn